Äntligen!

Våra italienska husmödrar Maria Fodaroni och Matilde Consigli kom till Sverige och Stockholm, influgna från le Marche i Italien över en helg! Tilde är 79 år och flög för första gången, och har bara varit utomlands en enda gång tidigare så vi kände oss hedrade att få ta emot henne!

Och vilken succé! I köket på Mosebacke Matstudio fick vi uppleva äkta italienskt mathantverk. Vi lärde oss laga en komplett italiensk meny. Hur gör man perfekta strozzapreti och ravioli? Tilde vet för hon har över femtio års erfarenhet! Vi njöt av deras medtagna pecorino, lufttorkade salsiccia och tryffel. Marias son Giacomo berättade om och lät oss smaka hans fyra olika sorter av sitt egenproducerade öl Venere som görs på gården - Italiens minsta ölbryggeri. Vi lagade mat tillsammans och lärde oss knepen hur man får fram de goda smakerna från grunden - traditionella rätter med betoning på ekologiska grönsaker och vilt. Den här kvällen var det strozzapreti med vildsvin och mangoldfylld ravioli med en tomatsås, (men inte vilken tomatsås som helst!) Till secondo lagade damerna Spezzatino di birra - kalv i öl. Till middagen guidade Giacomo oss genom kvällens speciellt utvalda marchesiska viner från Italienska Bolaget. Till dolce en crostata med ett vildkörsbärsvin till, Vino delle Visciole. Vi avnjöt vår tillagade middag tillsammans som en stor italiensk famiglia!

Är du sugen på att ordna något liknande till ditt företag eller en fest? Det blir garanterat något alldeles genuint, personligt och speciellt! Kontakta oss så ser vi vad vi kan göra för er!