DSC_1033.jpg
DSC_9903.jpg
DSC_4544a.jpg
DSC_1033.jpg

tryffelfest


Under hösten är det säsong för den eftertraktade vita tryffeln och det firar man att med 'una grande festa'  på den årliga tryffelfestivalen i le Marche. 

SCROLL DOWN

tryffelfest


Under hösten är det säsong för den eftertraktade vita tryffeln och det firar man att med 'una grande festa'  på den årliga tryffelfestivalen i le Marche. 

DSC_9903.jpg

Tryffel och vin


Tryffel och vin


 

 

Vi har gjort flera roliga resor tidigare år men just nu tar vi en paus! Vi återkommer!

Vi reser i en mindre grupp på 8-10 personer som tillsammans lär oss om matlagning och dryckesprocesser i den oexploaterade regionen Le Marche med sina böljande landskap, jordbruk och renässansbyar. Traktens gubbar och gummor bjuder in oss till sina gårdar och låter oss smaka på sina fantastiska delikatesser.

Vi bor hos Maria och Piero Rossi på deras högt belägna gård, där serveras frukost och klassisk italiensk middag varje dag. De driver även Italiens minsta micro-bryggeri och vi är med när man brygger ölet av märket Venere. Regionen är förutom sina snickerifabriker och renässansbyar känd för sin goda öl och tryffel. På dagarna besöker vi bland annat gårdar med får, kor, och grisar. Vi smakar på gårdsproducerade ostar, charkuterier, viner och olivoljor. Samtliga gårdar har ekologisk inriktning. Vi ser hur vinprocessen går till på Elio Savellis vingård och han bjuder oss på lunch och sina fantastiska viner, och vi får göra vår egen salsiccia och salami. Följ med på tryffeljakt med hund upp på det mäktiga berget Monte Nerone med milsvid utsikt. Förhoppningsvis hittar vi vår sommartryffel som vi tar med till en liten restaurang och tillagar. 
Vi träffar Rodolfo Rosatelli under en dag som visar oss det vackra landskapet under en vandring. Vi stannar och provsmakar olivoljor samt besöker en drejeriverkstad för att se den gamla tidens tekniker för tallrikstillverkning. Rodolfo brinner för de gamla "fattigmansgrödorna" som nästan dött ut, och han kommer ha en workshop där vi tillsammans lagar vår lunch med alla underbara tillbehör som odlas på hans gård. Vi avnjuter även hans egna ekologiska vin.
Varje dag finns även ledig tid för att göra som man vill t ex promenera i det vackra landskapet eller sitta på terrassen och läsa. Självklart är samtliga aktiviteter frivilliga men inte värda att missa.
Le Marche är inte bara vackra landskap och jordbruk. Det var ett av de mäktigaste hertigdömena under renässansen där familjen Montefeltro regerade. Därför ägnar vi en dag i renässans- och universitetsstaden Urbino som grundades redan 1213. Vi upplever konsten på enastående Palazzo Ducale som Federico Montefeltro uppförde på 1400-talet för att visa tidens storheter. Där finns bland annat verk av Piero della Francesca, Raffaelo och Federico Barocci. Därefter bjuds vi på en renässansmåltid i ett av källarvalven från 1200-talet. Sista dagen spenderar vi vid kusten. Vi njuter av en lunch med utsikt högt över havet. Den som vill vandrar ner för branten till stranden och tar sig ett dopp.

Allt i det unika programmet ingår som mat, dryck, boende, utflykter, inträden och transporter. Sist men inte minst fantastiska upplevelser och helt genuina möten!

Vill du veta mer om våra matresor och workshops? Skicka oss ett mejl!

 

 

 
 
DSC_4544a.jpg

bildgalleri


Tryffelresa i le Marche

bildgalleri


Tryffelresa i le Marche

Tryffeljakt, tryffelfestival, öl, vin, mat och sist men inte minst alla roliga möten!