DSC_0416.jpg
DSC_9339.jpg
DSC_1033.jpg
DSC_9903.jpg
DSC_4820.jpg
DSC_0416.jpg

bo på agriturismo


Ca' Cirigiolo drivs av Maria och Piero.

SCROLL DOWN

bo på agriturismo


Ca' Cirigiolo drivs av Maria och Piero.

Vill du bo på italiensk lantgård med familj eller vänner?
Vi vill rekommendera ett ställe som vi blir lyckliga av att vakna på!
Maria och Piero driver Ca' Cirigiolo som är ett agriturismo där de även har Italiens minsta microbryggeri. Där bor också åsnan Amelia med sitt föl, geten Chicco, två hundar och några katter.
Man bor i rustika lägenheter med kök eller pentry, njuter av att slappa vid poolen, trekka/jogga på ödsliga små vägar i den fantastiska naturen eller hänger i restaurangen där man kan äta frukost och middag om man inte vill laga mat själv.
Det finns gårdslägenheter från två personer till större för upp till två familjer som vill bo tillsammans. Underbar trädgård och utsikt att njuta av hela tiden. Dyrt är det inte, ligger i regionen le Marche som har priser runt 25 % billigare än t ex Toscana.
Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss året runt för att boka när det passar dig! Se priser här.
DSC_9339.jpg

italiensk workshop i sverige


italiensk workshop i sverige


Äntligen!

Våra italienska husmödrar Maria Fodaroni och Matilde Consigli kom till Sverige och Stockholm, influgna från le Marche i Italien över en helg! Tilde är 79 år och flög för första gången, och har bara varit utomlands en enda gång tidigare så vi kände oss hedrade att få ta emot henne!

Och vilken succé! I köket på Mosebacke Matstudio fick vi uppleva äkta italienskt mathantverk. Vi lärde oss laga en komplett italiensk meny. Hur gör man perfekta strozzapreti och ravioli? Tilde vet för hon har över femtio års erfarenhet! Vi njöt av deras medtagna pecorino, lufttorkade salsiccia och tryffel. Marias son Giacomo berättade om och lät oss smaka hans fyra olika sorter av sitt egenproducerade öl Venere som görs på gården - Italiens minsta ölbryggeri. Vi lagade mat tillsammans och lärde oss knepen hur man får fram de goda smakerna från grunden - traditionella rätter med betoning på ekologiska grönsaker och vilt. Den här kvällen var det strozzapreti med vildsvin och mangoldfylld ravioli med en tomatsås, (men inte vilken tomatsås som helst!) Till secondo lagade damerna Spezzatino di birra - kalv i öl. Till middagen guidade Giacomo oss genom kvällens speciellt utvalda marchesiska viner från Italienska Bolaget. Till dolce en crostata med ett vildkörsbärsvin till, Vino delle Visciole. Vi avnjöt vår tillagade middag tillsammans som en stor italiensk famiglia!

Är du sugen på att ordna något liknande till ditt företag eller en fest? Det blir garanterat något alldeles genuint, personligt och speciellt! Kontakta oss så ser vi vad vi kan göra för er!

DSC_1033.jpg

tryffelfest


Under hösten är det säsong för den eftertraktade vita tryffeln och det firar man att med 'una grande festa'  på den årliga tryffelfestivalen i le Marche. 

tryffelfest


Under hösten är det säsong för den eftertraktade vita tryffeln och det firar man att med 'una grande festa'  på den årliga tryffelfestivalen i le Marche. 

DSC_9903.jpg

Tryffel och vin


Tryffel och vin


 

 

Vi har gjort flera roliga resor tidigare år men just nu tar vi en paus! Vi återkommer!

Vi reser i en mindre grupp på 8-10 personer som tillsammans lär oss om matlagning och dryckesprocesser i den oexploaterade regionen Le Marche med sina böljande landskap, jordbruk och renässansbyar. Traktens gubbar och gummor bjuder in oss till sina gårdar och låter oss smaka på sina fantastiska delikatesser.

Vi bor hos Maria och Piero Rossi på deras högt belägna gård, där serveras frukost och klassisk italiensk middag varje dag. De driver även Italiens minsta micro-bryggeri och vi är med när man brygger ölet av märket Venere. Regionen är förutom sina snickerifabriker och renässansbyar känd för sin goda öl och tryffel. På dagarna besöker vi bland annat gårdar med får, kor, och grisar. Vi smakar på gårdsproducerade ostar, charkuterier, viner och olivoljor. Samtliga gårdar har ekologisk inriktning. Vi ser hur vinprocessen går till på Elio Savellis vingård och han bjuder oss på lunch och sina fantastiska viner, och vi får göra vår egen salsiccia och salami. Följ med på tryffeljakt med hund upp på det mäktiga berget Monte Nerone med milsvid utsikt. Förhoppningsvis hittar vi vår sommartryffel som vi tar med till en liten restaurang och tillagar. 
Vi träffar Rodolfo Rosatelli under en dag som visar oss det vackra landskapet under en vandring. Vi stannar och provsmakar olivoljor samt besöker en drejeriverkstad för att se den gamla tidens tekniker för tallrikstillverkning. Rodolfo brinner för de gamla "fattigmansgrödorna" som nästan dött ut, och han kommer ha en workshop där vi tillsammans lagar vår lunch med alla underbara tillbehör som odlas på hans gård. Vi avnjuter även hans egna ekologiska vin.
Varje dag finns även ledig tid för att göra som man vill t ex promenera i det vackra landskapet eller sitta på terrassen och läsa. Självklart är samtliga aktiviteter frivilliga men inte värda att missa.
Le Marche är inte bara vackra landskap och jordbruk. Det var ett av de mäktigaste hertigdömena under renässansen där familjen Montefeltro regerade. Därför ägnar vi en dag i renässans- och universitetsstaden Urbino som grundades redan 1213. Vi upplever konsten på enastående Palazzo Ducale som Federico Montefeltro uppförde på 1400-talet för att visa tidens storheter. Där finns bland annat verk av Piero della Francesca, Raffaelo och Federico Barocci. Därefter bjuds vi på en renässansmåltid i ett av källarvalven från 1200-talet. Sista dagen spenderar vi vid kusten. Vi njuter av en lunch med utsikt högt över havet. Den som vill vandrar ner för branten till stranden och tar sig ett dopp.

Allt i det unika programmet ingår som mat, dryck, boende, utflykter, inträden och transporter. Sist men inte minst fantastiska upplevelser och helt genuina möten!

Vill du veta mer om våra matresor och workshops? Skicka oss ett mejl!

 

 

 
 
DSC_4820.jpg

bildgalleri


Tryffelresa i le Marche

bildgalleri


Tryffelresa i le Marche

Tryffeljakt, tryffelfestival, öl, vin, mat och sist men inte minst alla roliga möten!