SMAKRIK RESA I LE MARCHE - UN VIAGGIO NEI SAPORI

Torsdag
Upphämtning vid Bologna flygplats med mini-buss
Efter 2 timmar gör vi ett stopp i Urbania och besöker den mycket spännande kyrkan Chiesa dei Morti med sin speciella historia. Drink, tilltugg eller glass på piazzan.
Vi fortsätter mot Apecchio och vi hälsas välkomna av Piero och Maria som driver gården Ca’ Cirigiolo där vi bor samtliga nätter.

Provsmakning av öl på Cirigiolo som har Italiens minsta microbryggeri. Därefter middag med smaker av renässansen på gården.

Fredag
Vi besöker bröderna Giuseppe och Pietros gård, hälsar på fåren, lammen, korna, kalvarna, tjuren och hundarna som vaktar fåren. Provsmakning av deras goda pecorinoostar.
Besök i renässansstaden Urbino. En lunch serveras med rätter från hertigdömet Montefeltro, med be- toning på tryffel.
Besök i Federico Montefeltros palats Ducale, där vi upplever den fantastiska konsten från 1500-talet. Därefter njuter vi av en drink i baren på piazzan.

Vi återvänder till Apecchio för middag i Cirigiolo eller går på den årliga tryffelfestivalen!

Lördag
Vi hänger med på en tryffeljakt med hunden Cila och hennes husse Giacomo. Det vita guldet finner vi i den vackra naturen på Monte Nerone 1500 m över havet.
Våra fynd tar vi med till restaurangen i Serravalle di
Carda, som bjuder oss på sin hemmagjorda pasta med vår egen tryffel.
På kvällen ger Maria en liten kurs i italiensk matlagning i restaurangköket på gården.

Söndag
Vi åker till Elio Savellis ekologiska vingård i Santa Andrea di Suasa.
Där hjälper vi till med skörden; plockar druvor och tar en tur bland vinstockarna med jeepen från and- ra världskriget.

På vingården serveras lunch som grillad salsiccia, grisnacke, hemlagad pasta, bönor på olika vis samt Elios fantastiska viner!
Vi smakar regionens Visciolata, ett utsökt dessertvin gjort på vilda körsbär.
Middag äter vi hos Maria & Piero på Cirigiolo som vanligt.

Måndag
Besök på familjen Guerrieris ekologiska gård, där de producerar olivolja, vin och spannmål. Vi sma- kar deras egen pasta, olivolja och olika viner. Unge Alberto Guerrieri visar oss runt bland vinstockar och olivträd, och vi får se hur vinprocessen går till. Han berättar om deras filosofi kring mat och hälsa.
Vi stannar till hos Alessandro Luzi i Sant Angelo in Vado, Alessandro visar hur de jobbar på hans själv- försörjande gård. Deras salsiccia tar vi med oss till bar Circolo i Apecchio och provsmakar tillsammans med bröd och ett gott vin.
Middag på Cirigiolo

Tisdag
Vi packar ihop och lämnar Cirigiolo för avfärd mot Bologna och flygplatsen. Vi åker till det lokala destil- leriet Collesi. Här kan den som vill prova olika sorters grappa t ex grappa d’Amarone, Aquavit från öl och många fler sorter. Passa på och köp med er hem dessa unika varor.
Vi stannar till vid havet i Fiorenzuola och äter lunch tillsammans innan hemfärden.

Alla aktiviteter är självklart frivilliga. Reservation för ändringar i programmet.